Stagetips

Enkele tips die je kunnen helpen om goed voor te bereiden:

1.Voor een bezoek aan Suriname is een visum verplicht, bij verblijf langer dan 3 maanden is een Machtiging Kort Verblijf nodig ,dit vraag je 3 maanden voor je afreisdatum aan bij het Consulaat (www.consulaatsuriname.nl)

2. Begin vroegtijdig met het zoeken van een stageplaats en huisvesting

3. Verzeker je goed,bekijk de dekking van de ziektekostenverzekering daarnaast is een reisverzekering heel handig, deze kan je aansluiten bij wereldreizigerverzekering.Overleg met je huisarts als je onder behandeling bent i.v.m je medicatie en eventuele medicijnen.

4.Zorg voor de benodigde vaccinaties ,kijk bij de GGD in je buurt.(www.ggd.nl)

5. Neem altijd een kopie van je reisdocumenten mee, bewaar deze apart van de orginele,belangrijke documenten kan je eventueel scannen en binnen je emailadres bewaren.

6. Informeer bij de IB-groep naar de mogelijkheden voor je studiebeurs tijdens de stage en de mogelijkheid om je OV-kaar in te leveren en daarvoor een vergoeding te ontvangen (www.ib-groep.nl)

7. Vergeet je bankpas niet mee te nemen, in Suriname heb je genoeg mogelijkheden om geld op te nemen (http://www.dsbbank.sr/atm.html en http://www.rbtt.com/sr/customerservice/cid-232379.html). Daarnaast is het handig om iemand te machtigen die je bankzaken in orde kan maken bij eventuele problemen.