Ervaring

Beste Sandy & Tjitra Wij willen jullie bedanken voor het fijne verblijf aan zowel de Mozartstraat als Stoelmanstraat. Wij hebben er met plezier verbleven.Nienke van Bijsterveld & Kelly Barreveld.

Hoi Tjitra en Sandy!Heel erg bedankt voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben.We hadden geen betere huisbazen kunnen hebben en wie weet komen we elkaar nog eens tegen in Suriname. Liefs Silja van Hooff
Lieve Sandy en Tjitra Ik wil jullie heel erg bedanken voor de geweldige tijd in Suriname. Het was echt super en ik had nergens anders willen wonen. Bedankt voor alle tips,info en gezelligheid. Ik ga jullie niet snel vergeten.Succes met alles en ik wens jullie het beste toe! Brasa Anouk. Wist je dat……………..de Berliozstraat de leukste plek is in Paramaribo!!

Beste Sandy en Tjitra, bedankt voor de goede zorgen. Jullie stonden altijd voor ons klaar.Het huis gaf ons een echt surinaamse thuisgevoel. Een surrogaat vader en moeder naast ons maakten dit gevoel compleet. We gaan dit prachtige surinaamse leven echt missen. Gelukkig nemen we genoeg ervaringen en herinneringen mee naar huis om hier nog vaak aan terug te denken. Gran tangi, groeten Janneke en Mirthe.

Lieve Tjitra en Sandy, Dank je wel voor de goede zorgen en het thuisgevoel dat ik hier in Suriname heb mogen ervaren. Je weet van te voren nooit waar je precies terecht komt en ik voel mij gezegend de afgelopen maanden zowel mijn huis in Nederland als de Berliozstraat zijn thuis kon noemen. Helaas komt aan alles een einde, maar wanneer ik weer in Suriname ben kom ik zeker langs. Warme groeten Annemarie Wolfrat.

Michelle Hendrix Social Work (HBO) Sociaal Pedagoog/ Hogeschool Zuyd /febr-mei 2011 Voorbereidingen: In de voorbereidingen ging alles top. Als eerste was ik natuurlijk op zoek naar een afstudeerplek. Ik heb toen Stagehulp suriname gemaild en binnen een week kreeg ik al reactie!! Met de mededeling dat ze een plaats voor me hadden in een kinderhuis. Helemaal geweldig dus! Door mijn eerdere verblijf in Suriname wist ik wat ik moest aanvragen voor het visum. Toen heb ik Stagehulp meteen gemaild voor een bevestiging van de stage voor het visum en ook dat gebeurde snel. Zo was alles 2 maanden voor dat ik naar Suriname zou vertrekken, al geregeld. Aankomst en begeleiding: Omdat ik al eerder in Suriname was geweest had ik geen verdere begeleiding nodig. Alleen bij de stageplaats. De 1e week in Suriname had ik gebruikt om te acclimatiseren. In die week heb ik gebeld met Tjitra Bhulai om een gesprek te regelen met de stageplek. De 2e week kon ik meteen terecht en Tjitra was er bij om me bij te staan en me rond te leiden in het kinderhuis. Dit was echt top! En vanaf dag 1 had ik volle vertrouwen in haar. Ze was heel open en spontaan en dat zorgde meteen voor een goede vertrouwensband. Stageplaats/vrijwilligerswerk: In het kinderhuis mocht ik afstuderen. Ik heb daar totaal mijn eigen onderzoek mogen doen met mijn eigen onderzoeksvraag. Ik heb mijn eigen weg gevonden en alles mocht. De kinderen waren ook echt geweldig en dit zorgde voor een hele goede eindpresentatie en scriptie!Advies aan nieuwe studenten: Als je in Suriname stage gaat lopen moet je wel zelfstandig zijn. Je moet zelf overal achteraan gaan en niet wachten totdat ze naar jou toe komen. Jij hebt hen nodig dus moet je zelf op onderzoek uit gaan! Geniet van iedere dag in Suriname want het is een mooie cultuur met verschillende culturen, hele lieve mensen, veel lekker eten en een prachtige natuur! Laat je hart spreken en je kunt in Suriname zoveel mensen helpen met hele kleine dingen.

Wij, Nele, Jasmine en Sarah, zijn drie stagiaires uit België. We studeren alle drie Onderwijskunde aan de Universiteit van Gent en hebben in totaal zes weken stage gelopen in het kinderhuis . Als stage hebben we een leesproject uitgewerkt met als doel het bevorderen van het begrijpend lezen bij de kinderen. Alle kinderen die tijdens de vakantie in het kinderhuis verbleven, doopten we om tot leesmakkers, vrienden die samen lezen en er een leuke bezigheid van maken. Zes weken lang zijn we samen met de kinderen bezig geweest met taal en lezen. De eerste weken stonden vooral in het teken van spelen met taal. Hoe maak je taal en lezen leuk voor kinderen dus. Vanaf week drie werkten we met de methode peer tutoring, waarbij een ouder kind begeleider wordt van een jonger kind. We deelden de kinderen in in duo’s en gaven de oudsten, die uiteindelijk begeleider werden, een training. Daarna gingen ze per twee aan de slag met allerlei teksten en opdrachten. Aan de hand van vragen, woordzoekers, verbindpuzzels enzovoort zorgden we ervoor dat de kinderen goed begrepen wat ze hadden gelezen maar er toch plezier aan beleefden. Als afsluiter hebben ze in iets meer dan een week tijd het boek “Sjakie en de chocoladefabriek” van Roald Dahl uitgelezen. Om te bewijzen dat ze het verhaal door en door kennen gaven ze een show waarbij ze per duo iets maakten dat met het verhaal te maken heeft. Het was een leuke stage waarbij we veel geleerd hebben. We zullen de kinderen één voor één missen en hopen dat ook zij een leuke tijd beleefd hebben met ons. De stage was geregeld door Stagehulp Suriname. De stagementor tevens promotor was mv. Tjitra Bhulai. Tjitra, bedankt voor uw inzet voor onze buitenlandse stage in Paramaribo! Je hebt ons steeds heel goed geholpen en vinden wij zeer speciaal, daarom willen wij jou heel erg graag bedanken. Hopelijk wordt onze stage in Suriname een ervaring om nooit meer te vergeten.